آشنایی با موارد اصلی تعمیرات اینورتر

آشنایی با موارد اصلی تعمیرات اینورتر

ساخت وبلاگ

امکانات وب

آشنایی با موارد اصلی تعمیرات اینورتر

برای تعمیر هر دستگاه الکتریکی و مکانیکی لازم است اجزای اصلی تشکیل دهنده دستگاه معیوب مورد بررسی و تست قرار بگیرند. در این مقاله تصمیم داریم با قطعات اصلی که در فرایند تعمیرات اینورتر مورد بررسی قرار می گیرند آشنا شویم.

بررسی اینورتر به طور کلی در فرآیند تعمیر سه جز اصلی دستگاه لازم است مورد بررسی قرار گیرد

واحد مدار یکسو کننده

این واحد برق ورودی AC را توسط پل دیود تمام موج سه فاز به برق DC برای طبقه میانی تبدیل می سازد.

واحد مداری DC

این واحد برق DC طبقه میانی را در خازن های توان بالا که قادر هستند ولتاژ و بار اضافی را در خود نگهداری نمایند، ذخیره سازی می کند.

واحد مدار تبدیل کننده به برق متناوب (Inverter)

در واحد مدار تبدیل کننده به برق AC، اینورتر برق ولتاژ مدار DC را گرفته و به برق متناوب AC تبدیل می سازد که برای مصرف موتور AC لازم می باشد.

در فرایند تعمیرات اینورتر لازم است موارد مقدماتی چک شود. این قطعات مواردی همانند صفحه نمایش کنترل کننده، اتصالات و دماها می باشند. بررسی چشمی اولین و شاید ساده ترین روش تشخیص ایراد در دستگاه باشد. گرد و غبار موجود بر روی هیت سینک لازم است تمیز شود. از محکم بودن اتصالات مطمئن شوید. اتصالات شل یکی از دلایل عمده ایجاد مشکل در ساختار دستگاه می باشد.

برق ورودی سه فاز دستگاه نیز لازم است چک شود. در هنگام تعمیرات اینورتر توجه داشته باشید که انحراف این برق ورودی نباید بیشتر از ۵ درصد باشد. ولتاژ نامتقارن نیز می تواند یکی از دلایل ایجاد مشکلات در دستگاه باشد. اگر پس از بررسی ظاهری، مشکلات دستگاه همچنان پابرجا بود، به بررسی موارد زیر بپردازید.

هشدارها

به طور کلی در یک اینورتر هشدارها به صورت چراغ های چشمک زن روی صفحه نمایش آن مشخص می شوند. همچنین این قابلیت وجود دارد که از یکی از رله های اینورتر برای این کار استفاده کرد و آن را برای اعلام هشدارها یا تریپ ها تنظیم کرد.

عموما وقتی یک هشدار وجود داشته باشد، درایو به کار خود ادامه می دهد، اما اگر مشکلی اساسی پیدا کند یا وضعیت سیستم از حالت هشدار خارج شود و به اصطلاح Critical شود ، اینورتر فرمان تریپ می دهد. وقتی که درایو تریپ می دهد، ناگهان متوقف می شود و یک کد خطا روی صفحه نمایش نشان می دهد. (بررسی خطای F001 در اینورتر زیمنس)

اضافه بار در اینورترها

معمولا وقتی اینورتر یا موتور دچار اضافه بار یا اضافه حرارت شده باشند شروع به هشدار دادن می کند. اینورتر دمای موتور را بر اساس سایز موتور، مجذور جریان موتور و میزان کارکردش محاسبه می کند. این هشدار معمولا هشدار I۲t نامیده می شود. اگر اضافه بار ادامه پیدا کند و محاسبات اینورتر نشان دهد که موتور بیش از حد در حال گرم شدن است، با کد مربوطه که در Data sheet آن آورده شده است  فرمان قطع صادر می کند.

در تنظیم پارامتر های اینورتر باید نهایت دقت را به خرج داد چرا که  محاسبات مربوط به صدور فرمان تریپ مربوط به جریان موتور به تنظیم درست پارامتر های اینورتر بستگی دارد و اینورتر مقادیر سایز موتور و جریان نامی آن را از روی این پارامترها تشخیص می دهد.

همچنین اینورتر به گونه ای تنظیم می شود که بتواند برای مدت کوتاهی در حالت اضافه بار کار کند (مثلا ۱۵۰% برای ۶۰ ثانیه بسته به مدل و توان آن)، اما پس از مدتی جریان خروجی را با کاهش فرکانس موتور که منجر به کم شدن دور آن می شود محدود می کند و همزمان هشدار می دهد و در نهایت نیز در صورت تداوم برای محافظت از خودش ممکن است فرمان قطع به رله مربوطه صادر کند

اگر جریان خروجی اینورتر نیز به هر دلیل مثل اتصال کوتاه یا قفل شدن روتور به صورت ناگهانی بالا برود، رله های نیز بدون معطلی فرمان تریپ می دهند خاموش می شود و کد مخصوص به اضافه جریان نمایش داده می شود.( یک نمونه از عیب یابی و تعمیرات اینورتر های زیمنس)

به طور کلی، اضافه بار موقت اینورتر یا موتور، مثلا هنگام شتاب گیری و راه اندازی، مشکلی به وجود نمی آورد اما تا زمانی اجازه این کار داده می شود که آسیبی به تجهیزات وارد نشود. نمودار زیر عملکرد اینورتر و موتور را نسبت به زمان به همراه هشدارها و تریپ های مربوطه نشان می دهد

بررسی دیودهای یکسوساز ورودی

یک مولتی متر به مدار واحدی  DC وصل کنید. با استفاده از سلکتور مولتی متر حالت تست دیود را انتخاب کنید. سیم رابط مشکی که به ورودی منفی مولتی متر وصل است را به مثبت مدار واحدی DC متصل کنید. سپس سیم قرمز را به هر کدام از سه فاز ورودی برای بررسی دیودهای یکسوساز متصل کنید. سپس پروب قرمز را بر روی پلاریته منفی  DC قرار داده و در جستجوی افت ولتاژ بایاس مستقیم باشید. در صورتی که شاهد افت ولتاژ بودید، پل دیود اتصال کوتاه شده است و اگر با مدار باز مواجه می شوید احتمال سوختگی دیودها یا باز شدن مدار وجود دارد.

درایو سرعت متغیر بررسی خروجی درایو سرعت متغیر

سیم رابط قرمز مولتی متر را به قسمت منفی  DC متصل کنید و سیم مشکی را به هریک از سه فاز ترمینال های خروجی موتور متصل نمایید. در این وضعیت باید منتظر افت ولتاژ بایاس باشیم. در حالت بعدی روند را عکس کنید یعنی سیم مشکی را روی مثبت  DCو سیم قرمز را بر روی هریک از سه فاز خروجی موتور قرار دهید. اگر در دو حالت ذکر شده افت ولتاژ بایاس مشاهده کردید اتصال کوتاه مشاهده می شود و مدار آسیبی ندارد. در غیر این صورت وضعیت مدار باز بوده و به احتمال زیاد مدار آسیب دیده است. در ادامه روند تعمیرات اینورتر اقدام به بازرسی ظاهری کنید. ممکن است که صدمات و سوختن قطعات قابل مشاهده باشد.

 افت ولتاژ در اینورتر ها

یکی دیگر از عواملی که سبب آلارم یا فرمان قطع در اینورتر ها می شود مسئله اضافه ولتاژ یا افت ولتاژ روی لینک DC  آن می باشد. در هر صورت، در این مورد نیز مانند موارد قبلی مقدار مشخصی از نوسان ولتاژ مجاز می باشد و در محدوده هشدار قرار می گیرد و در صورتی تداوم کاهش یا افزایش ولتاژ رله های اینورتر فرمان قطع خواهند داد.

https://sharp-printer.niloblog.com/p/1/%D8%A7%D8%AC%D8%B2%D8%A7%DB%8C-%D8%AA%D8%B4%DA%A9%DB%8C%D9%84-%D8%AF%D9%87%D9%86%D8%AF%D9%87-%D8%A7%DB%8C%D9%86%D9%88%D8%B1%D8%AA%D8%B1-%D8%B5%D9%86%D8%B9%D8%AA%DB%8C.html

افت ولتاژ زمانی رخ می دهد که ولتاژ تغذیه درایو کمتر از مقادیر مشخص شده باشد و یا ورودی اینورتر قطع شود. در نقطه مقابل اضافه ولتاژ می تواند در اثر بالا رفتن ولتاژ تغذیه باشد، همچنین این مسئله می تواند در اثر برگشت توان نیز رخ دهد این برگشت توان زمانی رخ می دهد که بار به موتور انرژی برگرداند، برعکس همیشه که موتور به بار انرژی می دهد.

به منظور جلوگیری از این آسیب، اینورتر در صورت لزوم تریپ اضافه ولتاژ می دهد. به محض این که فرمان تریپ صادر شد، میدان مغناطیسی موتور افت می کند و موتور دیگر نمی تواند انرژی تولید کند و به صورت خلاص متوقف می شود.

نمایندگی تعمیرات پرینتر شارپ...
ما را در سایت نمایندگی تعمیرات پرینتر شارپ دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : پوران دخت خدابخش بازدید : 191 تاريخ : شنبه 21 اسفند 1400 ساعت: 18:42

خبرنامه

عضویت

نام کاربري :
رمز عبور :