۶ روش برای رفع مشکل هنگ کردن کامپیوتر

۶ روش برای رفع مشکل هنگ کردن کامپیوتر

ساخت وبلاگ

امکانات وب

۶ روش برای رفع مشکل هنگ کردن کامپیوتر

حتما شما هم با مشکل هنگ کردن سیستم مواجه شده‌اید. در این مواقع تنها راهی که به ذهنتان می‌رسد این است که کامپیوتر را خاموش و روشن و یا به اصطلاح Restart کنید و یا اینکه اقدام به نصب مجدد ویندوز می‌کنید، اما این‌ها تنها راه حل ممکن برای خارج شدن از این حالت نیست. چرا که با چند روش می‌توان در برخی موارد تا حدودی مشکل هنگ کردن ویندوز را برطرف کرد.

هنگام هنگ کردن کامپیوتر، کمی به آن فرصت دهید

زمانی که احساس کردید کامپیوتر شما هنگ کرده است، کمی صبر کنید و به کامپیوتر چند دقیقه فرصت دهید تا روند پردازش را انجام دهد. گاهی اوقات ممکن است یک کامپیوتر به ظاهر هنگ کرده باشد، اما در واقع فقط سرعت آن کند شده یا در حال پردازش یک کار پیچیده است. خیلی زود به فکر تعمیر لپ تاپ یا کامپیوتر خود نیفتید.

زمانی رایانه‌ها ویروسی می‌شوند و از دید کاربرانی که به امنیتشان توجه ندارند، این بدافزارها هیچ مشکلی را درست نمی‌کند. اما خیلی از ایرادات ناشی از وجود چنین ویروس‌هایی و آلوده گشتن رایانه است.

ویروس‌ها اغلب پردازشگر مرکزی را اشغال و درایورها را پاک می کنند، فایل‌های سیستمی ویندوز را حذف یا تنظیمات مدیریتی را تغییر می دهند. این تغییرات می‌تواند دلایل زیادی برای هنگ کردن، فریز شدن یا قفل کردن برنامه‌هایتان باشد.

در صورت ویروسی شدن، بهترین روش بهبودی و رفع هنگ بازی و رفع خطای داخلی سرور در کامپیوتر استفاده از نرم‌افزارهای مشهور و قدرتمندی مثل Kaspersky و Bitdefender توصیه می شود. این نرم افزارها به عنوان یک ضد هنگ کامپیوتر عمل می‌کنند.

برای اینکه متوجه شوید ویندوز هنگ کرده یا هنوز صحیح است، کلید‌های Delete +Alt +Ctrl را نگهدارید. با این روش، می‌توانید بر Manager Task بزنید و برنامه‌های موردنظرتان را ببندید یا سیستم را به کلی ریستارت کنید. همچنین اگر تمایل دارید مستقیما Manager Task را باز کنید، کلید‌های Esc +Shift+Ctrl را نگهدارید.

در این برنامه، تب Processes را کلیک کنید. اگر آن را پیدا نکردید، نخست باید بر گزینه Details More کلیک کرده سپس با کمک تب CPU، برنامه‌هایی که زیادترین توان پردازنده را مشغول کرده‌اند را به ترتیب بعد از انتخاب برنامه با کلیک بر Task End به‌طور کلی ببندید.

قفل شدن کامپیوتر را بررسی کنید

در این مواقع بهتر است بررسی کنید که آیا کامپیوتر به فشردن دکمه Caps Lock بر روی صفحه کلید پاسخ می‌دهد؟ و آیا چراغ این دکمه روشن یا خاموش می‌شود یا خیر! اگر چراغ آن روشن و خاموش شد، اقدام بعدی را انجام دهید و اگر هیچ تاثیری نداشت، کامپیوتر قفل شده و شما باید کامپیوتر را دوباره راه اندازی یا ریستارت کنید.

کامپیوتر هنگ کرده را راه اندازی مجدد کنید

در بدترین حالت بهتر است لپ تاپ یا کامپیوترتان را راه اندازی مجدد کنید. برای این کار دکمه پاور را فشار داده و نگه دارید تا وقتی که کامپیوتر خاموش شود. بعد از خاموش شدن کامپیوتر چند ثانیه صبر کنید و سپس آن را روشن کرده و اجازه دهید که به صورت عادی راه اندازی شود.

بستن کامل یا End Task کردن برنامه‌ای که پاسخ نمی‌دهد

 

اگر Caps Lock روشن و خاموش می‌‍شود به این معنی است که ویندوز هنوز کار می‌کند و برنامه دیگری است که پاسخ نمی‌دهد و باعث هنگ کردن کامپیوتر شده است. برای End Task کردن برنامه‌ها، می‌توانید دکمه‌های Ctrl + Alt + Del را با هم فشار دهید تا تنظیمات Task Manager باز شود. بعد از باز شدن این پنجره، برنامه‌ای که پاسخ نمی‌دهد و باعث هنگ کردن کامپیوتر شده است را انتخاب کرده و گزینه End Task را انتخاب کنید، این عمل کامپیوتر را از حالت قفل خارج می کند.

توجه داشته باشید که بعد از انتخاب End Task ، حدود ۱۰ الی ۲۰ ثانیه زمان می‌برد تا برنامه بسته شود.

حافظه و برد اصلی

تعداد زیادی از هنگ‌ ها در سیستم‌عامل مخصوصا مواردی که با یک صفحه آبی همــراه می ‌شود و در اصطلاح Blue Screen Of Death  نام دارد، به ‌دلیل مشکلات مربوط به حافظه رم یا بورد اصلی رایانه است. دلیل ایجاد این خطا نیز آماده نبودن امکان دسترسی به اطلاعاتی است که ‌باید در حافظه رم ذخیره می شود.

در صورتی که می خواهید خودتان برای این علت کاری کنید قبل از هر کاری می‌ توانید یک حافظه رم جدید را جایگزین حافظه قبلی کنید! در این شرایط اگر مشکل رفع شد، یعنی رم مشکل دار بوده است. اگر با رم جدید مشکل حل نشد، یعنی حافظه رم سالم است و مشکل به بورد اصلی مربوط می ‌شود.

مشکلات مربوط به سخت افزار یا درایورهای دستگاه را حل کنید.

در صورت موفق نبودن هیچکدام از مراحل بالا، ممکن است ایراد سخت افزاری یا خطای مربوط به درایور وجود داشته باشد.

چرا که یک هارد درایو، RAM و کارت گرافیک معیوب و یا نقص در قطعات دیگر سخت افزاری، به راحتی می‌تواند باعث هنگ کردن کامپیوتر شود. همچنین گفتنیست آپدیت نبودن درایور یک قطعه نیز می‌تواند به علت تداخل با درایورهای دیگر یا عدم عملکرد صحیح، باعث هنگ کردن دستگاه شود.

اگر مطمئن شدید که یک قطعه سخت افزاری معیوب باعث قفل شدن و هنگ کردن سیستم شده است، باید سریع قطعه را تعویض کنید تا از آسیب بیشتر به کامپیوتر جلوگیری شود. برای انجام این کار بهتر از متخصصین سخت افزار کمک بگیرید تا از آسیب جدی‌تر به سیستم شما جلوگیری شود. تیم نمایندگی تعمیرات کامپیوتر در این زمینه در خدمت شماست. می‌توانید با مراجعه به وبسایت نمایندگی تعمیرات کامپیوتر، درخواست ارتقا کامپیوتر خود را ثبت کنید تا کارشناس مورد نظر با شما تماس گرفته و اقدامات لازم انجام شود.

اما اگر درایور یک قطعه ایراد داشته باشد، شما باید جدیدترین درایور آن را از وب سایت تولید کننده دانلود کرده و آن را قبل از قفل شدن کامپیوتر نصب کنید. یا این که از کامپیوتر دیگری آن را دانلود کرده و بر روی کامپیوتر خود نصب کنید.

اگر نمی‌توانید قبل از هنگ کردن کامپیوتر، جدیدترین درایور را نصب کنید، می‌توانید کامپیوتر را در حالت امن یا همان Safe Mode راه اندازی کنید.

شما در این حالت می‌توانید به بخش Device Manager دسترسی داشته باشید و درایوری که به درستی کار نمی‌کند را حذف کنید. سپس کامپیوتر را راه اندازی مجدد کرده و ویندوز را در حالت عادی باز کنید. در این مرحله ویندوز سخت افزار را شناسایی می‌کند و درایور آن را مجدد نصب می‌کند. این فرآیند می‌تواند برای رفع مشکل کافی باشد و از قفل شدن مجدد جلوگیری کند. همچنین می‌توانید جدیدترین درایور دانلود شده را نصب کنید تا از به روز بودن درایور آن قطعه مطمئن شوید.

مشکلات منبع تغذیه سیستم

اگر سخت ‌افزارهای کامپیوتر شما سازگاری کاملی با یکدیگر دارند، تنظیمات بایوس را به درستی انجام داده‌ اید، از سلامت هارد‌ دیسک، بورد اصلی و حافظه رم هم مطمئن هستید اما باز هم کامپیوتر شما در بازه‌ های زمانی متفاوت دچار هنگ یا راه ‌اندازی مجدد می‌ شود، پیشنهاد می‌ کنیم منبع تغذیه را بررسی کنید.

منبع تغذیه یا همان پاور کامپیوتر می‌ تواند در صورت نیم‌ سوزشدن، کاهش توان برق ‌رسانی و… این مشکلات را برای کامپیوتر شما به‌همراه داشته باشد. گاهی اوقات افت ولتاژ و وجود نوسان زیاد در برق ساختمان نیز می ‌تواند این‌ گونه مشکلات را به وجود بیاورد.

https://sharp-printer.niloblog.com/p/8/%D8%A2%D9%85%D9%88%D8%B2%D8%B4-%D8%B3%D8%A7%D8%AF%D9%87-%D8%B9%DA%A9%D8%A7%D8%B3%DB%8C-%D8%AF%D9%88%D8%B1%D8%A8%DB%8C%D9%86-%D8%B3%D9%88%D9%86%DB%8C.html

 مراجعه به یک مرکز تعمیر معتبر

شما می‌توانید درخواست تعمیر لپ تاپ خود را در سایت نمایندگی تعمیرات کامپیوتر ثبت کنید تا در صورت عدم رفع مشکل ما در کنارتان باشیم.

نمایندگی تعمیرات پرینتر شارپ...
ما را در سایت نمایندگی تعمیرات پرینتر شارپ دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : پوران دخت خدابخش بازدید : 169 تاريخ : شنبه 21 اسفند 1400 ساعت: 19:07

خبرنامه

عضویت

نام کاربري :
رمز عبور :